onsdag 3 februari 2010

It's my life and I'll do what I want, it's my mind and I'll think what I want.

Det finns i Sverige en instans av The Zeitgeist Movement, som har till syfte att propagera och agera för ökning av det inflytande The Venus Project åtnjuter. Punkt sju i deras handlingsprogram syftande till skapandet av en bättre värld, för människor såväl som natur, har komisk potential.

"Berätta om oss för alla du känner och stöter på. Blogga, maila, prata diskutera! Utan en massiv spridning av Zeitgeist idéer finns det ingen chans i världen att, när det ekonomiska systemet väl kolapsar, människor ska anamma ett nytt sätt att tänka.

Ordna filmvisning, skriv ut informationsblad och dela ut, Skriv till människor och berätta, diskutera med dina barn/vänner/anhöriga/osv, skriv insändare.

Endast fantasin sätter gränser."

Se där, ytterligare en sekularism som bygger på utopisk självmarknadsföring och beskriver sig själv som en nödvändighet för fortsatt mänsklig social evolution. En intressant vändning av den marxistiska doktrinen att proletariatet kommer att genomföra en global revolution, eller kanske skulle ha gjort det för länge sedan, som påminner något om den traditionalistiska föreställningen om Kali Yuga, botten är snart nådd och de som klarar av, förtjänat det, eller annat villkor, kommer att få följa med in i nästa jordiska himmelrike.


Inte så väldigt trovärdigt. Att den här rörelsens hemsidor inte stödjer SSL stör också intrycket något, inte riktigt så mycket som första delen av den första propagandafilmen som gjordes för Zeitgesit, men tillräckligt såtillvida att det känns oseriöst. Det intrycket gör också kombinationen av doktrinen 'se inte på TV-nyheter, dom bara ljuger, lär dig från webben istället' med hemsidesinnehåll lika luddigt som Scientologikyrkans (som av något skäl inte heller stödjer SSL, utan ger ett intressant felmeddelande istället*). Avsaknaden av rättstavning och grammatisk korrekthet gör den svenska Zeitgeist-hemsidan till något som ser mer ut som humor än en politisk-etisk folkrörelse, på det området lyckas scientologerna bättre.

Till och med knuttarnas eget parti ger ett mer seriöst intryck, över Internet åtminstone. Där finns humorn istället i tankarna på skäggvästar i regering och riksdag som instiftar slentrianmässig tvångskastration av alla personer som på gängkulturernas för ändamålet upprättade hemsidor anges som sexförbrytare eller kvinnofridsbrottslingar. Men dom vill avkriminalisera knark för eget bruk, eller något sådant, och det känns klart oroande. Det skulle ju inte förvåna om rikets pufftomtar röstar på det alternativet av det skälet i höst.

Snälla, gör inte det. Rösta inte på näringsverksamheten Piratpartiet heller, det är så uppenbart att Falkvinge inte vill något annat än knyta affärskontakter. Stötta kanterna i blockbildningarna istället, och engagera er i de partiernas verksamheter, påverka inifrån istället för att hoppas på orutinerade populister. Ja just, rösta inte på Sverigedemokraterna, att Jimmie ser mer ut som Göran än Mona gör inte honom och hans partikollegor till skickliga politiker. Sverige och världen behöver skickliga politiker, inte politiker med pöbelns stöd.

* "Fatal error: Uncaught exception 'Zend_Db_Adapter_Exception' with message 'SQLSTATE[28000] [1045] Access denied for user 'magento'@'localhost' (using password: YES)' in /var/www/root/magsites/pubs/web/lib/Zend/Db/Adapter/Pdo/Abstract.php:143 Stack trace: #0 /var/www/root/magsites/pubs/web/lib/Varien/Db/Adapter/Pdo/Mysql.php(211): Zend_Db_Adapter_Pdo_Abstract->_connect() #1 /var/www/root/magsites/pubs/web/lib/Zend/Db/Adapter/Abstract.php(441): Varien_Db_Adapter_Pdo_Mysql->_connect() #2 /var/www/root/magsites/pubs/web/lib/Zend/Db/Adapter/Pdo/Abstract.php(230): Zend_Db_Adapter_Abstract->query('SET NAMES utf8', Array) #3 /var/www/root/magsites/pubs/web/lib/Varien/Db/Adapter/Pdo/Mysql.php(281): Zend_Db_Adapter_Pdo_Abstract->query('SET NAMES utf8', Array) #4 /var/www/root/magsites/pubs/web/app/code/core/Mage/Core/Model/Resource/Type/Db/Pdo/Mysql.php(45): Varien_Db_Adapter_Pdo_Mysql->query('SET NAMES utf8') #5 /var/www/root/magsites/pubs/web/app/code/core/Mage/Core/Model/Resource.php(87): Mage_Core_Model_Resource_Type_Db_Pdo_Mysq in/var/www/root/magsites/pubs/web/lib/Zend/Db/Adapter/Pdo/Abstract.php on line 143"

Pröva 'magento' och 'YES' som användarnamn respektive lösenord på alla scientologiska hemsidor, det kanske är nyckeln som dödar Xenu.

1 kommentar:

Anonym sa...

ja dä va bra skrevet dä

 
Creeper