tisdag 16 februari 2010

Sextontusen personer kan inte ha fel, eller?

På Facebook har någon Daniella Dani Sitek startat en grupp vid namn VI VILL HA SVERIGES NATIONALSÅNG TILLBAKA TILL SKOLORNA. Dess beskrivning, tillika programförklaring, lyder:

VARFÖR SKA VI INTE FÅ HA SVERIGES NATIONALSÅNG KVAR I SKOLORNA, TYCKER DET ÄR DÅLIGT.

Inläggen på gruppens "Wall" från henne handlar huvudsakligen om att berömma storleken på gruppen och med vilken hastighet den vuxit. I gruppens diskussionstrådar dryftas huruvida det faktiskt är förbjudet att sjunga nationalsången i skolan eller ej, där ett förekommande resultat ungefärligt innebär att någon eller några övertygas om att det finns 16:8-domar (Hets mot folkgrupp) mot personer som i skolan eller på allmän plats sjungit nationalsången, får veta att någon minsann gått på en skola där man straffades för ett sådant illdåd som stolthet över Sverige, och antagligen också får veta att detta är för att respektera utlänningar som flyttat till Sverige.

Hemska, hemska utlänningar som bäddar för den här typen av idioti. Eller bör man kanske anta att det här är något som följt av att etniska svenskar med lägre mental kapacitet och allmänbildning pratat väldigt mycket om ett fenomen som inte finns? I vilket fall handlar det om en mängd populistiska faktoider som inarbetas och sprids med den här gruppen, vilken istället för att faktiskt arbeta för någon slags skolpolitisk förändring huvudsakligen används för att sprida missaktning mot migranter och flyktingar hit, i diskussionstrådarna emellanåt uttryckt som "vissa invandrargrupper". Påståenden om att ha sett sådana här förbud införas på skolor substantieras inte i något fall av mer än påståendena själva, såsom Annica Kohkoinen gör i den mest populära tråden (hon skriver rätt ut att motiveringen löd att det var rasistiskt att sjunga nationalsången), vilket helt klart utgör en uppmaning till att maila Norsjövallens skola i Norsjö. Det är en skola för barn i förskola upp till klass fem, som motkulturens presbyt skickat en fråga om nationalsångsförbudet till på adress norsjoskolor[a]norsjo.se (tillägg: mailet har skickats och efterfrågar också hur Norsjö skolor ställer sig till att användas som referens på vis som gjorts). Hågade kan också ringa till samordnande rektor med personalansvar för Norsjövallens skola Therese Berg på nummer 0918-141 92 . Det blir intressant att se vad för respons som ges, det kan anses befogat att antaga, att skolan ifråga inte uppskattar att användas som redskap för invandrarnegativ populism.

Uppsåtet med gruppen verkar alltså rätt så oklart, särskilt med tanke på att det faktiskt inte finns någon juridisk substans i nationalsångens status som nationalsång, i oktober förra året inlämnade kristdemokratiska Eva Johnsson en motion som föreslår att nationalsången görs officiell, vilket även Lennart Sacrédeus gjorde. Konstitutionsutskottet har bordläggning av dessa ärenden i mars. För att få utrett vad för syfte gruppen har skulle en polisanmälan kunna göras, är uppsåtet att möjliggöra och understödja spridande av missaktning mot vissa invandrargrupper finns en möjlighet att Daniella Dani Sitek lär sig att tänka till först.

Självklart kan man hoppas på att gruppen vid ett medlemsantal omfattande tjugotusen Facebook-användare omvandlas till ett språkrör för någon organisation eller visar sig vara en kvalitetstroll. Men motkulturens presbyt betvivlar detta.

1 kommentar:

Siistah! sa...

Stört! Stackars människor!

Fans en länk som va rätt kul http://www.facebook.com/topic.php?topic=13698&post=67037&uid=336334233867#!/group.php?gid=336334233867,

PUSS

 
Creeper