tisdag 1 april 2008

Utkast till en idé, en apologi.

En sund drogpolitik kan liknas vid våldspolitik.

Det är helt okej att organisera träning och tävling i strukturerad misshandel, och tekniker för effektivt genomförande av kroppskadande handlingar och dödande. Proffsboxning är förbjuden, man får inte ha som yrke att skada eller skadas, men det är oundvikligt med skador på wushu sanshou-pass, eller för all del andra kontaktkampsporter. Även fotboll, hockey, et cetera, men där är inte syftet och bakgrunden till utövandet våld i sig.

Men alla narkotikaklassade substanser är det på grund av de risker för skador ett ansvarslöst bruk medför.

Rimligen bör droger legaliseras och tillhandahållas via föreningar för drogbruk, eller centralt statligt, som också ordnar med kringaktiviteter. På samma sätt som butiker säljer munskydd och slagpåsar, bör butiker också få sälja MDMA-tabletter och mentholinhalatorer.

På samma sätt som föreningar får organisera att människor slår på varandra och utsätter varandra för risker inom ramarna för intrikata system av religion och våld, bör också föreningar få organisera danskvällar genomsyrade av kärlek och respekt för medmänniskor, kantade av drogkultur.

Staten säljer by proxy död, och ger bort död, till andra länders fiender.

Därför bör den i konsekvensens namn också ta tillbaka drogerna från kriminella nätverk som bedriver långt mer oetiska verksamheter än produktion och försäljning av rusmedel, och själv ge medborgarna ansvar för sina liv vad gäller kryddandet av livet med sinnesförändrande substanser. Självklart ska också lögnerna kring drogerna förintas med kraft och stadiga nävar, mycket få populära droger dödar eller skadar, det gör däremot många av de populära som ännu inte regleras i lag vilka också lockar ungdomar och okunniga, de som brister i driftighet och mod.

Varje tonåring som dör av DXM är ett mord begånget.

Varje tonåring som dött av Br-DFLY är ett mord begånget.

Varje människa som fått sitt liv förstört av uteslutning ur samhället på grund av opiatberoende är en genomförd tortyr och ett vidrigt kränkande av människovärdet.

Varje barn som växt upp med skuldbelagda och utstötta (miss)brukarföräldrar är en genomförd tortyr och ett vidrigt kränkande av människovärdet.

Var människa har ansvaret att ta vara på varje dag av sitt liv, att hjälpa sina medmänniskor när de behöver, och bistå så många som möjligt med sympati och empati i handling.

Svik dessa ideal, och du är inte värdig att ta del av de fantastiska upplevelser rusmedlen kan visa för dig.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Låter vettigt och sunt i mina öron, är väldigt liberal och för en legalisering av all narkotika så länge det sköts på rätt sätt.
Att stå och sälja metadon i någon slags opi version av Systembolaget är ju ingenting man strävar efter men om substanser används på rätt sätt och inom rätt område kan de göra underverk.

Däremot är det kanske lite dumt att säga att Bromo-Dragonfly och DXM är farligare än de gamla beprövade drogerna (så var det iallafall jag uppfattade ditt inlägg). Visst, det finn mer grund att stå på när man hänger sig åt att inta de "vanliga" drogerna. Men de allra flesta dödsfallen har berott på en och samma sak: okunskap.
Just därför skulle en legalisering och en mer avslappnad syn på droger, troligtvis, resultera i att dödsfallen minimerades. Man skulle då kunna förmedla kunskap och sanningar istället för att försöka hålla människor iväg från droger med myter och lögner.

De som vill ha tag på droger får det tillslut, hur mycket skit de än fått höra om de. Men om de står där i vägskälet och försöker bestämma sig mellan den nya lagliga substansen som man inte hört nått ont av och som inte medför några risker. Eller den olagliga "dödsdrogen" som de så länge varnat för i skolan.
Vilken väljer man då?

Anonym sa...

wow, en blogg helt i min smak!

du är modig som skriver så öppet om det här, det skulle då aldrig jag kunna göra i min blogg som alltför många nära & kära läser. och vi vet ju båda om alla fördomar som kretsar.

så min blogg hålls helt "clean" från sånt här snack.

läste inläggen om desoxypipradol som jag just nu väntar på att få hem i brevlådan. ska bli spännande att prova.

:D

Anonym sa...

hallå!
vad hände med bloggen? kollar ständigt in om du har skrivit något nytt och jag blir lika besviken varje gång.
skärpning!

V sa...

Intressant blogg. Har läst hela nu, lite mycket skitsnack ibland tyckte jag men i sin helhet väldigt relevant..

Anonym sa...

Har du slutat att skriva? Det hade varit hemskt upprörande! Hoppas att du ändrar dig om så är fallet.

Anonym sa...

Är du lika cool och självsäker i verkligheten också?

Tycker väldigt mycket om din blogg. Nästan i klass med Blondin-Bella!

Anonym sa...

fan vad vass du är, synd att du inte skriver längre.

Kilograms sa...

Får säga att det är en jävligt härlig blogg du har uppe, keep it up! :D

Jag sa...

Blev förundrad av din blogg.. Kommer adrig att testa droger själv i alla fall, har sedan länge djupt inpräntat i mig hur farligt och beroendeframkallande det är. Men du ger en annan syn på droger än jag tidigare har hört av någon, både av de som tar droger och inte.
Fortsätt skriva, ge mig mer att tänka och fundera över.

Motkulturens presbyt sa...

Underbart att ha fått lite respons, även om det inte är vad som drev mig för ett år sedan (det var knarket, så klart, och ideologisk innerlighet).

 
Creeper