torsdag 28 februari 2008

Dsxpprdrl

Sköter man om sitt sinnestillstånd, medelst mat och att man håller igång, inte komar ihop i ett hörn, så kommer substansen till sin rätt. Då går det att vara aktiv både med huvud och kropp i ett par dagar utan nämnvärda biverkningar, förutom sömnskuld att ta igen, några extra timmar för att fylla på sockerdepåerna (särskilt i hjärnan, vad jag förstår) och läka ihop eventuella slitningar i muskulatur.

Dos relativt effekt varierar ju våldsamt, beroende på individ och vad den gör av drogen. SWIMar, labbråttor i amatörlabb, sådana, som jag haft kontakt med meddelar att 5 mg verkar som en rimlig startdos i desoxykarriären. Tro nu inte att jag administrerar något slags RCtestarklubb, jag har helt enkelt några kamrater som jag diskuterat substansen med. För personer som inte har erfarenhet av stimulanter, alternativt brister i disciplin och vet med sig att de inte kommer att äta när det behövs, eller lägga märke till när lite motion är på sin plats, så räcker några enstaka milligram lämpligt.

Återdosering bör inte göras inom sex-sju timmar från första dos, eftersom platån i ruset, i den mån det är ett rus, inte nås förrän då. Återdosering verkar förlänga sömnlösheten markant i gröna användare, i mindre grad hos mer rutinerade. Med lite vana föreslås en inledningsdos på 10, eventuellt 15, mg, med en återdosering vid T+10-12h, något sådant. Det håller vaken, pigg, och ganska alert i ett och ett halvt, två, dygn ungefär. Planera in måltider, förslagsvis tallriksmodellerat med mycket kaninmat och sådant, för att tillföra fräscha enzymer och vitaminer till kroppen. Sojakött, torrvaran, eller annan högkoncentrerad och fiberrik proteinkälla som kan förvaras och ätas kall i en sallad eller som en gröt, rekommenderas då bristande engagemang i matlagning antagligen infinner sig under nätter. Räkna med minst en eller ett par extra måltider per vaket dygn på substansen, för att hålla allt igång.

Vätskeintag är naturligtvis också vettigt att hålla koll på.

Som det verkar får sömnbristen stresseffekter, trots drogen, och alltför mycket stress medför risk för sockertömning i hjärnan och skev kroppslig hantering av socker. En rapport i Oxfords toxikologiska journal menar på att insulinceller inte påverkas av desoxypipradrolen, vilket antagligen har relevans även om jag inte riktigt begriper hur. Hursom, hypoglykemi förekommer på substansen, och det vore faktiskt väldigt tråkigt om några ungdomar bara satt stilla när det händer, och känner hjärnan smälta bort under hallucinos, kraftiga synförsämringar, och stickningar i kroppen. Det verkar heller inte helt orimligt att spekulera kring acetylkolinerga effekter som orsak till liknande tillstånd, jag klurade någon natt och hittade en farmakologisk analogi mellan nattskattealkaloiders verkningar och den stressverkan som uppstår av långt gången sömnbrist.

2 kommentarer:

Bängen trålar sa...

Kul och välskrivet. Alla borde läsa den här bloggen. Lite lagom dryg, översittig och blodmagnetish. På ett bra sätt.

Motkulturens presbyt sa...

Tack. Länka den vidare. Fortsätt kommentera.

Så håller jag å min sida igång bloggen och skriver så mycket skit att ni läsare inte kommer hinna med att smälta den till hjärnmat.

 
Creeper